ИГРАТА ЖИВОТ – част 3

Играта се променя, Играта се играе, Тя се преживява!


Продължение:

УМЕНИЕТО ДА ОПОЗНАЕШ СВЕТА

Това е изключително интересно и приятно в по-голямата си част ниво. Изключение правят моментите, в които играчите се връщат на предишните нива. Обикновено най-неприятно се усеща връщането в първо ниво – Умението да прощаваш, тъй като играчът го е играл милион пъти и вече му е омръзнало. Затова, ако разбере, че е на това ниво, се старае възможно най-бързо да премине нагоре по нивата на Играта. “Мразя да се връщам назад по нивата!” – би казал всеки един от участниците, достигнали до това интересно и увличащо ниво. И всъщност думата “мразя” е ключов бутон в тази игра. Всяко нейно споменаване под формата на мисъл, действие или намерение АВТОМАТИЧНО и МОМЕНТАЛНО връща играча там, откъдето е започнал. Целта е играчите да преминат набързо през различните нива и ситуации, като този път огледат внимателно всичко: хора, обстоятелства, декори и пейзажи. Сега вече основният играч Сляпа баба е без кърпа. Маската и костюма отчасти са с разгадани бутони и участникът дори може да предвиди натискането на някой бутон и да го предотврати.

Всеки един участник в Играта Живот несъзнателно се стреми към това ниво. Това се усеща като стремеж за пътуване, стремеж за забавление на различни места и при различни условия.

То е свързано с много приятни емоции, разнообразни и в основата си приятни преживявания…

И тук идва капана: Пристрастяването към приятните емоции.

Попаднете ли в него, се задейства автоматичен бутон, щрака и се оказвате като зашеметени в първото ниво. Ако сте взели твърде на сериозно нивото УМЕНИЕТО ДА ОПОЗНАЕШ СВЕТА,  то връщането в първо ниво се усеща като сгромолясване, като падение, сякаш целия свят се е срутил необратимо. Минава време за стабилизация и осъзнаване на играча.

Ако сравним отново с играта Сляпа баба се получава ситуация все едно, че играчът се е спънал в нещо остро, което не е видял, паднал е и всички останали играчи го затрупват, за да не може да се изправи. Всички – вкупом до един – усещат, че основният играч е много, изключително напреднал и се стремят всячески и неистово да задържат напредналия в играта. Стремежът е див и брутален. Излизането от ситуацията е трудно, интересно, обогатено с изключително дълбоки преживявания. Рядко се определя като приятно. По-често се определя като неприятно, но това затруднява излизането от  състоянието. Помага осъзнаването на факта, че това е само ИГРА, ИЛЮЗИЯ и нищо повече.


 ЗА СТРАДАНИЕТО

Играта Живот е уникално и невероятно преживяване. Страданията или изпитанията както още ги наричате, са изключително важни и ценни преживявания за еволюиралата душа. Тук, на Земята…

Следва продължение…


Ако в Играта Живот няма други играчи, тя си губи смисъла.

Като например играта Сляпа баба,

в която всички играчи са със завързани очи.


 


Правилата са получени през Акашовите записи и като всяко друго нещо в Играта Живот подлежат на промяна и актуализация.

Книгата представлява практическо указание за ползване на част от правилата в Играта Живот. Умишлено не са дадени всички правила, тъй като това би обезсмислило Играта.

В това Ръководство са описани част от общите нива в Играта Живот:

Нивото да прощаваш – базово, първо ниво

Нивото да обичаш – съпътстващо всички останали нива

Нивото да опознаеш сам себе си – основно ниво

Нивото да опознаеш другите (да общуваш) – надграждащо ниво

Нивото опознай света – най-приятното ниво

Нивото за напреднали – там става малко скучно

Играта на Автопилот

Част от нивата са онагледени чрез популярната детска игра Сляпа баба. Използвани са различни варианти.

Но, естествено, едно е човек да си представя че играе, а съвсем друго е когато играе. Затова са замислени и практически семинари под формата на Игра. Засега са на standby режим, изчакват подходящо време.

Ако са ви интересни бъдещите актуализации на Играта Живот и практическите игри, оставете ми e-mail, на който да изпращам съответната информация.


От тук можете да изтеглите пълната версия на Играта Живот:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing


Благодаря ви предварително.

Ще се радвам на всяка обратна връзка, дадена ми от всеки един човек, прочел и опитал се да приложи тези правила.

Желая ви прекрасни и незабравими преживявания в Играта живот!

ще се видим скоро!

Записала правилата: Юлияна Иванова

За обратна връзка: yuliana.ivanova.igra@gmail.com

Fb: Регресия, Психология, Сънища и Символи

Fb: Светът на сънищата

Художник: Снежана Чернева

Версия 2021г.,  м.03

При интерес към картините, които са в пълния текст на книгата, свържете се с мен.

 

Leave a Reply

Close Menu