5.Примерни споделени сънища с починали близки

5.Примерни споделени сънища с починали близки

Рейчъл: „Дълго време ми беше трудно да свикна с факта, че баба ми вече не е сред живите. Години наред я сънувах в какви ли не сценарии. Последният път, когато най-сетне ми олекна, сънувах, че отивам на погребението ú с конски впряг и карета. Изпитах огромно облекчение.”

……………………………..

Шерън: „Преди около 10 години леля ми почина. Беше приета в болница и смъртта ú не изненада никого. Чичо ми, по това време още жив, се намираше също в болница. Една вечер ги сънувах – ярко и цветно, все едно бяха пред очите ми. Бяха млади, на около 40 години, седяха на канапето в хола и се гушкаха. Чичо ми беше с бели чорапи и маратонки, косата му беше гъста, черна и къдрава. Леля ми – младолика и хубава. Смееха се щастливо и ми разказваха колко прекрасно течал животът им. Беше чудесен сън, казвам ви.

Десет минути след като се събудих, телефонът иззвъня и една близка ми съобщи, че през нощта леля ми починала. Не се изненадах от това; изненада ме фактът, че бях сънувала леля и чичо заедно. Седмица по-късно го навестих, беше изпаднал в кома, лежеше в болницата. Разказах му шепнешком съня си и казах, че леля го чака вече. На следващия ден чичо ми си отиде от този свят; кротко и според мен щастлив, че двамата с леля ще бъдат отново заедно.”

…………………………….

Елън: „На няколко пъти сънувам хора малко преди да са починали; това е откакто умря баща ми. Сънувам го неизменно с тях; той им е нещо като пазител, помощник или говорител… зная ли. Приживе татко ми беше грижовен мъж, сигурно е такъв и на оня свят. Хората го търсеха за съвет и помощ и сигурно затова го сънувам с други, с придружители.”

Сънищата представяли починалия в неговия типичен вид, което за Елън било приятно и успокоително – знак, че баща ú все още е свързан с нея, въпреки че е в отвъдното.

……………………………

Кога се сънуват подобни сънища?

Има хора, които ги предизвикват целенасочено. Използват различни ритуали – кристали, намерение, вещи на починалия и др. Има и такива, които сънуват починалите си близки, но сънищата ги травмират. Тогава те намират начин за прекратяване на сънищата.

Няма обща рецепта за това, кое е правилно и кое не е. Но ако има повтарящи се сънища с починали близки, за мен това означава, че е добре да им се обърне внимание. Те не са случайни.

…………………………

Пример от книгата: Мегън всяка нощ сънувала починалия си съпруг и това силно я измъчвало. Събрала кураж и му заявила, че вече не иска да се явява в сънищата ú. Съпругът ú се съобразил, но това само влошило положението.

Мегън: „Толкова много ми липсваше, че го виждах насън и се будех разстроена и потисната. За да ме предпази, подсъзнанието ми престана да възприема тези сънища. Но вместо да се почувствам по-добре, аз започнах да се измъчвам повече. И мога да кажа от личен опит, че всеки сън е добре дошъл, дори и да е болезнен за сънуващия.”

…………………………..

Разбира се всеки човек сънува. И много хора сънуват починали близки. Всеки човек има своя опит, споделеното тук е само една малка част.

Източник: книгата на Роуз Инсера: Сънища. Тайните на подсъзнанието.

Leave a Reply

Close Menu