Регресия: За необходимостта постоянно да се доказваш пред себе си. Ролята на една детска травма.

Регресия: За необходимостта постоянно да се доказваш пред себе си. Ролята на една детска травма.

Това е регресията на млад мъж, който много може и много знае. Той е интелигентен, отговорен, интуитивен, с много отговорности и натоварено ежедневие. Понякога има пророчески сънища, които се изпълняват с голяма точност.

При мен дойде с много смела заявка: Искаше да преживее свои минали животи, да разбере какви са кармичните му връзки със сегашните му роднини, причината да е точно тук и сега и да има визия относно бъдещата си работа. Най-много се интересуваше от това, коя работа е подходяща за него, тъй като беше в период на уточнение.

Дойде подготвен за срещата, информиран и готов да приеме това, което се даде. И както често става – едно е да знаеш нещо, но съвсем различно е когато го преживееш.

Тъй като човекът беше опитен и знаещ, първоначално се опита да управлява процеса. Много искаше веднага да се върне в Източника, в бялата светлина. Това му е мечта. И след като не се получи, преживя неминуемото разочарование – разочарование от самия себе си. Чест му прави, че не се поддаде на емоцията, успя за кратко време да се овладее и да продължи. Това е и основната причина, поради която споделям неговата регресия. И именно това беше преломният момент – след разочарованието и приемането му започна да тече информацията. Умишлено в записа, който споделям, оставих част от въвеждането, тъй като ясно личи колко много пречат опитите да се контролира и управлява една регресия. Младият мъж го осъзна и успя да се отпусне. Наблягам на тази част от регресията, тъй като такова преживяване се случва много често, особено когато човек не е бил преди това в регресия и много, много иска нещата да се случат по перфектен начин – тоест, неговия начин. А по време на регресия се случва точно това, от което човекът има нужда – нито повече, нито по-малко. И далеч не винаги преживяването съвпада с предварителните ни очаквания.

Всъщност, клиентът си беше в нужното състояние още от самото начало (има индикации по които това се преценява), но не получаваше точно това, от което си мислеше, че има нужда. Опитите за контрол бяха също много ценни, макар че незначително забавиха процеса.

Аз се възхитих от този млад мъж, тъй като той успя да се отпусне, да остави контрола и постепенно се разбра, че не му е нужно точно сега да вижда минали животи (той вече и сам беше виждал картини от такива). Оказа се, че се работи с последствията от несподелена детска травма от настоящия живот – толкова дълбока и важна, че оставя траен отпечатък и той развива необходимостта постоянно да си доказва, че може да постигне съвършенство. През голяма част от времето младият мъж се стремеше към светлината, към Източника, търсеше посоката нагоре, но все нещо не достигаше. Това се случи спонтанно едва след като успя да отработи травмата. И аз го поздравявам за смелостта да го направи и за готовността да сподели своя опит!

Постоянно повтарящото се послание в тази регресия, предавано чрез различни цветове и символи беше, че е нужно младият мъж да приема и спадовете в живота, условно казано – и пътя надолу, така наречените ни „провали”. Живият живот е низ от изкачвания и спускания, посоки нагоре и надолу, редуващо се черно и бяло. Но, едно е да се знае, а съвсем друго да се осъзнае. Важното послание, свързано с бъдещето беше, че семейството и детето му са по-важни от работата. Освен това клиентът си припомни чувството за свобода и безгрижност, толкова важни за съвременния човек, особено сега, в началото на есента.

По време на заключителния разговор той сподели, че е имало и други картини по време на процеса, но не е говорил за тях, тъй като според него са били дори абсурдни. Аз му благодаря за това, че все пак сподели. Използвам случая да напомня, че е важно и тези сцени да се описват, тъй като те често носят съществена информация, която е във вид на символи или цветове и не е случайна. Чрез тях често се избягват капаните на Ума и неизбежните опити за анализ. Напомням: Анализът на една регресия се прави след това, а по време на процеса акцентът е на преживяването! Така често се случва и в живота – първо преживяваме, а след това разбираме!

На записа, който ще чуете след малко, се чуват шумове от деца, които играят навън. Те не пречеха на процеса, това беше уточнено с клиента.

И така, предстои да чуете поредната регресия, в която има много символи, цветове, емоции и картини, носещи важна информация.

Пожелавам ви приятно и ползотворно слушане!

 

Leave a Reply

Close Menu