ИГРАТА ЖИВОТ – част 1

ИГРАТА ЖИВОТ – част 1

ИГРАТА ЖИВОТ

Играта се променя, Играта се играе, Тя се преживява!

Това е практическо ръководство за ползване на Играта живот,

записано от Юлияна Иванова.

Пълния текст можете да изтеглите от тук:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing

ИГРАТА ЖИВОТ

част 1

Тя е едно безкрайно забавление, измислено в услуга и интерес на хората. Играта Живот е ЗАБАВЛЕНИЕ! ЗАБАВЛЕНИЕ и нищо друго! Тя е Монополи, тя е Виртуална, тя е зашеметяваща и завихряща. Тя е всичко, за което се сетите.

Отпуснете се когато започвате да я играете, отпуснете се и затегнете коланите 🙂

Естествено, коланите служат само за Вашата сигурност и безопасност. Всеки един от вас ги има. Те са достатъчно здрави и издръжливи – не се безпокойте! Ще издържат на всяко едно сътресение и препятствие по пътя ви.

А сега затворете очи и се потопете в играта… Почувствайте я, разгледайте я. Вижте играчите, вижте пейзажите, вижте декорите… Какви са?… Мрачни, сиви, весели, игриви?… Та това са само декори! И нищо повече!


         Играта ЖИВОТ е с много прости и ясни правила.

Но едно от правилата е именно това: Открийте правилата.

Те са различни за всеки човек и това ги прави уникални.

Има и общи правила, които се проявяват като различни нива – и това са:


         УМЕНИЕТО ДА ПРОЩАВАШ

Когато човек знае, че Животът е Игра, е по-лесно. Ако не знае, става трудно – тогава играта се взема прекалено на сериозно и това затруднява играчите. Трудностите идват поради неосъзнатостта на самите играчи. Те се стремят да променят правилата, да ги нагласят по свое усмотрение. Мислят си, че това е в техните правомощия. А играта си е игра и следва своите правила. Затова е важно да ги откриете, разберете и следвате.

Получава се нещо като Сляпа баба. Представете си само как бихте играли на Сляпа баба, ако не знаехте, че това е игра! Или пък опитайте всички да си завържете очите с кърпа и играйте на Сляпа баба, като всеки участник трябва да търси и да хване останалите  – търсете участниците, викайте ги, гонете ги и ги хванете!… Е, как е?… Простихте ли на тези, с които се сблъскахте? Разсърдихте ли им се? Забавно ли беше? Това всъщност е играта във всяко едно семейство – бутане, пробване, търсене и намиране – със затворени очи. Забавно, нали?

Ако човек не осъзнава, че играе и се вземе прекалено на сериозно, може доста да си изпати – тогава идват страданията, отчаянието, отчуждението, молитвите за по-добър живот. Ако молитвите не са съобразени с правилата на Играта, те не могат да бъдат изпълнени по начина, по който ги иска играчът. Тогава се получават т.нар. недоразумения, дори може да се достигне до отчаяние от страна на играещия и той да реши, че тази игра е непосилна за него. И тук идва един от ключовите моменти – кога и как играчът може да напусне играта. Веднъж започнал да играе, човек не винаги може да излезе от Играта. Това не е толкова лесно и не винаги е възможно. За неосъзнатия играч такава ситуация е изключително неприятна и дори на моменти се определя като безнадеждна. Но това е все пак само илюзия и на моменти се осъзнава, тъй като играчът няма друг избор. По някое време той разбира, че все по някакъв начин трябва да продължи да играе. И тогава идват следващи и следващи събития, които му подсказват как да играе – те идват едно по едно, бавно и неумолимо го водят в добрата за него посока. Все пак за всеки играч се гарантират и приятни, свежи емоции и дни. Никой не страда през цялото време.


УМЕНИЕТО ДА ОБИЧАШ

Това е много трудно и относително неясно правило за играещия, защото от тук започват разликите. Човек трябва за себе си да намери отговор на въпроса: “Какво означава да обичаш?” – Дали да се раздаваш безвъзвратно; дали да подкрепяш непрестанно, дори това да е в разрез със собствените ти представи за Живота; дали да обичаш себе си и никой друг; дали да се осланяш на Божията помощ и отплата; дали да разчиташ само на себе си и на близките си? И всъщност – доколко можеш да разчиташ на най-близките и обичани от теб хора? Умението да обичаш е уникално и основно правило в Играта. Който го усвои, лесно преминава на следващия етап.

Примерна игра за това ниво – Вземете плюшено мече и се опитайте да го обичате. Всъщност можете само да го гушкате и нищо повече. При тази игра няма ответен отговор, освен ако сами не си го измислите. Няма изненади, няма сътресения, няма адреналин. Играете я известно време и ви омръзва.

Следваща игра – Домино или Не се сърди човече – при нея има ясни и строги правила, достатъчно елементарни, за да могат да я играят голям брой участници. Забавна е за около час и след това омръзва. Искате следваща игра.

Следват игра на карти /белот или покер/, в зависимост от желанието за силна емоция; шах за обичащите да мислят; йога за обичащите да релаксират; спорт за обичащите динамиката;  футбол с всички допълнителни екстри за обичащите да мечтаят; компютърни игри и т.н. Играчите се пристрастяват към играта, към емоцията, към усещането. Следва търсене на нови и нови игри.

А играта Живот е постоянно променяща се, адаптираща се. В нея няма строги правила, или поне така изглежда. Правилата са ясни на малцина. Повечето играчи играят неосъзнато, т.е.  забравили са, че играят. Вземат ли играта на сериозно, се объркват. Или поне така си мислят. Забравят, че не могат да сбъркат! А и биха ли могли?

Та това е САМО ИГРА, за Бога, ще възкликне някой.

Но я си помисли? Лесно ли е пък това? В реалния живот?

Умението да обичаш се развива през по-голямата част от човешкия живот, ако не и през цялото време. То е съпътстваща част на всички останали нива.

Следва продължение…


Ако в Играта Живот няма други играчи, тя си губи смисъла.

Като например играта Сляпа баба,

в която всички играчи са със завързани очи.


 Играта Живот е едно невероятно приключение и не е за изпускане! Повярвай ми!

 А сега отивай да го играеш! Успех!


Правилата са получени през Акашовите записи и като всяко друго нещо в Играта Живот подлежат на промяна и актуализация.

Книгата представлява практическо указание за ползване на част от правилата в Играта Живот. Умишлено не са дадени всички правила, тъй като това би обезсмислило Играта.

В това Ръководство са описани част от общите нива в Играта Живот:

Нивото да прощаваш – базово, първо ниво

Нивото да обичаш – съпътстващо всички останали нива

Нивото да опознаеш сам себе си – основно ниво

Нивото да опознаеш другите (да общуваш) – надграждащо ниво

Нивото опознай света – най-приятното ниво

Нивото за напреднали – там става малко скучно

Играта на Автопилот

Част от нивата са онагледени чрез популярната детска игра Сляпа баба. Използвани са различни варианти.

Но, естествено, едно е човек да си представя че играе, а съвсем друго е когато играе. Затова са замислени и практически семинари под формата на Игра. Засега са на standby режим, изчакват подходящо време.

Ако са ви интересни бъдещите актуализации на Играта Живот и практическите игри, оставете ми e-mail, на който да изпращам съответната информация.


От тук можете да изтеглите пълната версия на Играта Живот:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing


Благодаря ви предварително.

Ще се радвам на всяка обратна връзка, дадена ми от всеки един човек, прочел и опитал се да приложи тези правила.

Желая ви прекрасни и незабравими преживявания в Играта живот!

е се видим скоро!

Записала правилата: Юлияна Иванова

За обратна връзка: yuliana.ivanova.igra@gmail.com

Fb: Регресия, Психология, Сънища и Символи

Fb: Светът на сънищата

Художник: Снежана Чернева

При интерес към картините, които са в пълния вариант на книгата, свържете се с мен.

Версия: 2021г., м.03

 

 

 

Leave a Reply

Close Menu