ИГРАТА ЖИВОТ – ИГРАТА ЖИВОТ И СМЪРТТА – част 5

Играта се променя, Играта се играе, Тя се преживява!


Продължение:

ИГРАТА ЖИВОТ И СМЪРТТА

Смъртта не е нещо необичайно във вашия и на всички около вас живот, нали? Такива са правилата на Играта – има привиден живот, има и смърт, нали? Това е ясно за всеки един играч. Договореностите са направени предварително и вие много добре го знаете, но като се включите в Играта го забравяте. И тогава се опитвате да промените правилата, за да отложите смъртта. А тя е неизбежна съгласно вашите земни представи. Играта Живот е свързана с т.нар. смърт ежечасно и ежеминутно.

Всъщност, смъртта не е нищо друго, освен временно прекратяване или промяна на сценария. Смъртта е като смяна на декорите, смяна на обстановката, промяна на играчите. След нечия т.нар. смърт вие се променяте, осъзнавате и страдате. Неминуемо страдате когато някой /независимо от причината/ напусне Играта. А причините могат да бъдат много и най-различни.

Първата и най-често срещана причина е, че на някой от играчите Играта просто му омръзва или пък за момента се отваря шанс за по-добра и по-интересна Игра и той не иска да го пропусне. Тогава той напуска внезапно и без предупреждение. Предвид сложените маски и карнавални костюми останалите играчи не го разбират и в объркването си страдат, дори е възможно да се паникьосват. Но това е временно, освен в случаите на твърде голяма привързаност и пристрастеност към Играта.

Играта Живот е като игра на Сляпа баба. Играчите са със завързани очи, поне в началото, следват маски и карнавални костюми. Но Играта като всяка игра все някога свършва – и тогава идва привидната смърт. Тя не е нищо друго, освен преминаване от едно ниво на друго.

Смъртта е като преминаване от едно измерение в друго. Тя не е край. Тя винаги е ново начало, нов цикъл, нов период. Освен в случаите, когато животът на играча така се е подредил, че той не е могъл да напусне щастливо и осъзнато Играта. Тогава са възможни страдания и неориентирани постъпки, даващи трайни отражения и дори бих казала увреждания на останалите играчи. Но това също е временно и се прекратява с преминаването на следващото ниво. И това, като всяко друго нещо в Играта Живот, е временно.

Временното напускане на Играта е неизбежно и затова е добре играчите да са подготвени за неизбежното, вместо да са страхуват и драматизират нещата. Но това е право на избор на всеки един участник. Той, само и единствено той може да реши дали и доколко да страда. Това е негово свещено право и никой, по никакъв начин не може и не бива да се опитва да променя избора му. Това е негово право /неприкосновено и свещено/, като запазена територия, запазена марка, святост.


Всеки един играч от Играта Живот е изключително важен и ценен. Ние го боготворим. Боготворят го и останалите играчи. Стремежът на всеки участник е да задържи максимален брой играчи в собствената си Игра. Това е заложено в правилата – “колкото повече, толкова повече” 🙂 Мечо Пух

Нека да си представим отново играта Сляпа баба – Примерно, първо си представете, че сте сами – Играта е невъзможна. Затова играещите на Просветление, Осъзнаване, Самопознание преминават през някаква форма на Уединение, Изолираност, Самота. Това са различни варианти на излизане от Играта с цел Опознаване на  самия себе си. Но по някое време се включват примерно един-двама играчи – с маски на учители, роднини, случайни срещи /познати/ и т.н. Разнообразието е изключително голямо. Целта е постигане на все по-добро самопознание. (Да, това е част от нивото Умението да разбираш сам себе си, Опознай самия себе си.)

Излизането от Играта винаги е временно. Играчите задължително се връщат в Играта с много други участници, за да затвърдят и доразвият наученото дотук. Тогава те попадат в нови, вълнуващи и интересни ситуации, разбират коя част от самите себе си са опознали и коя не. Следва временно отдръпване навътре в себе си, пак връщане при останалите играчи и т.н. до относително пълното усвояване на нивото Умението да разбереш сам себе си. (Опознай себе си). Това обикновено е дълъг, труден и нерядко определян като мъчителен процес. Но пък е интересен, завладяващ и играч, докоснал се до него, трудно устоява на изкушението да продължи. Защото ползите от усвояването на нивото Умението да разбереш сам себе си (Опознай себе си) са огромни. Играчът сменя мирогледа си, започва да вижда света по един коренно различен начин – все едно, че вече не е същия човек. Усещането се дължи на факта, че голяма част от бутоните вече са разгадани, а някои от тях са дори с демонтирани механизми за автоматично включване. Усещането за Свобода е изключително приятно и играч, докоснал се веднъж до него, се стреми отново и отново да го изпита…

Следва непрекъснато преминаване от ниво Умението да разбираш сам себе си  самия себе си в ниво Опознай другите. Тези две нива са пряко свързани с нивата и Умението да общуваш. Всъщност, това практически са техни разновидности.


ХАОСЪТ И ИГРАТА ЖИВОТ

Т.нар. ХАОТИЧНОСТ е интересна съставка на Играта. Тя често изглежда…

Следва продължение…


Ако в Играта Живот няма други играчи, тя си губи смисъла.

Като например играта Сляпа баба,

в която всички играчи са със завързани очи.


 Играта Живот е едно невероятно приключение и не е за изпускане! Повярвай ми!

 А сега отивай да го играеш! Успех!


Правилата са получени през Акашовите записи и като всяко друго нещо в Играта Живот подлежат на промяна и актуализация.

Книгата представлява практическо указание за ползване на част от правилата в Играта Живот. Умишлено не са дадени всички правила, тъй като това би обезсмислило Играта.

В това Ръководство са описани част от общите нива в Играта Живот:

Нивото да прощаваш – базово, първо ниво

Нивото да обичаш – съпътстващо всички останали нива

Нивото да опознаеш сам себе си – основно ниво

Нивото да опознаеш другите (да общуваш) – надграждащо ниво

Нивото опознай света – най-приятното ниво

Нивото за напреднали – там става малко скучно

Играта на Автопилот

Част от нивата са онагледени чрез популярната детска игра Сляпа баба. Използвани са различни варианти.

Но, естествено, едно е човек да си представя че играе, а съвсем друго е когато играе. Затова са замислени и практически семинари под формата на Игра. Засега са на standby режим, изчакват подходящо време.

Ако са ви интересни бъдещите актуализации на Играта Живот и практическите игри, оставете ми e-mail, на който да изпращам съответната информация.


От тук можете да изтеглите пълната версия на Играта Живот:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing


Благодаря ви предварително.

Ще се радвам на всяка обратна връзка, дадена ми от всеки един човек, прочел и опитал се да приложи тези правила.

Желая ви прекрасни и незабравими преживявания в Играта живот!

Ще се видим скоро!

Записала правилата: Юлияна Иванова

За обратна връзка: yuliana.ivanova.igra@gmail.com

Fb: Регресия, Психология, Сънища и Символи

Fb: Светът на сънищата

Художник: Снежана Чернева

При интерес към картините, свържете се с мен.

Версия 2021г., м.03

 

Leave a Reply

Close Menu