ИГРАТА ЖИВОТ – част 2

Играта се променя, Играта се играе, Тя се преживява!


Продължение:

УМЕНИЕТО ДА РАЗБИРАШ САМ СЕБЕ СИ

Това е умението да се вслушваш във вътрешния си глас, в собствената си интуиция и преценка. Започне ли това ниво, вкупом се включват всички участници, защото те разбират, че играчът е доста напреднал и има вероятност да загубят партньор. Останалите играчи се обединяват и вкупом крещят: Не, не е така! Не си прав! Не виждаш ли, че грешиш?

Това ниво е изключително трудно и обикновено играчите, достигнали до него се объркват – както в преценките си, така и в умението си да общуват.  И тогава се връщат на ниво 1 – Умението да прощаваш. Загубват вярната ориентация и Играта започва отново, но с вече придобит опит. Тогава преминаването на следващите нива става по-лесно, защото те вече са играни.

Ако сравним това ниво с играта Сляпа баба се получава следното – играчът „Сляпа баба” маха превръзката от очите си /макар и за малко/ и установява, че си е сложил пищна и красива маска, както и карнавален костюм, така че другите участници, дори и да успеят да си отвържат очите макар и за миг, да не могат да го познаят. Маската и костюма не се свалят лесно. Те имат тайни бутони и копчета чрез които лесно и автоматично се закрепват обратно – при всеки опит за тяхното сваляне.


         УМЕНИЕТО ДА ОБЩУВАШ

То е свързано със способността на играещите да забележат другите играчи. Може да се играе едва след пълното преминаване на предишното ниво – Умението да разбираш сам себе си (Опознай себе си).

Умението да общуваш е надграждащо и много интересно ниво. При него все едно, че търсещият в играта Сляпа баба е махнал превръзката на очите си. Много често останалите играчи, или по-голяма част от тях са все още със завързани очи. И тогава е много, изключително лесно да намериш участниците J.

За да стане интересна играта, се слагат маски на лицата на участниците и карнавални костюми. Иначе тя се обезсмисля. Едни от участниците са със затворени очи, а други с отворени – смесено. Целта е да разбереш кой се крие зад маската.

В живота това ниво на Играта се играе по следния начин:

Човек вече е започнал в доста голяма степен да разбира собствените си реакции, стремежи, чувства, емоции и мисли. Наясно е кога какво мисли. Сега вече се учи да различава собствената си представа за нещата от чуждата. Започва да се отъждествява сам със себе си. Тогава и само тогава играчът може да види и опознае другите играчи. Нивото никак не е лесно и много често се слиза до по-ниските нива – напр. Умението да прощаваш, като основно и много важно ниво, Умението да обичаш и Да разбираш сам себе си. По-трайно оставане в нивото се получава едва след пълното /доколкото това е възможно/ усвояване на нивото Умението да разбираш сам себе си. Не се ли усвои това ниво, преминаването на следващото е невъзможно.

Развива се умението да свалиш маските и костюмите на участниците, за да ги познаеш. А това никак не е лесно, предвид тайните бутони, които много лесно се задействат.


 Не работата осигурява доходите, а намерението да имате такива. Обикновено работата, както я наричате, е част от вашата игра. В самата дума “РАБОТА” вие влагате привкус на нещо горчиво и досадно. Щом е работа, е скучно и монотонно, не е игриво. 🙂 А стремежът ви е да играете Играта Живот за ЗАБАВЛЕНИЕ. Но понякога го забравяте, увличате се във вашата сериозност и отивате на скучната работа. А там мечтаете за хубавия и красив живот, който бихте си осигурили евентуално със спечелените пари. Много често в началото и доходите са добри, и мястото е интересно, и хората около вас са весели, почтени и добронамерени. Но неминуемо идват години трудни, години необясними. Всичко ви омръзва и започвате да го виждате с други очи – става скучно, безинтересно, надеждата за по-добър живот сякаш рухва.

Сега, в годините на масови безредици и разруха се чудите какво да правите, накъде да поемете. Искате да се ориентирате, но обстановката ви е непозната и не можете. И това, което можете да направите, е следното: Винаги, когато сте в нова обстановка, първо я огледайте. Това се отнася за всяка една област в живота, за всяка една ситуация. Способността да видите “ЦЯЛАТА КАРТИНА” както още наричате процеса е свързана със следващото ниво: ОПОЗНАЙ ЖИВОТА!, тоест: 


            УМЕНИЕТО ДА ОПОЗНАЕШ СВЕТА

Това е изключително интересно и приятно в по-голямата си част ниво…

Следва продължение…


Ако в Играта Живот няма други играчи, тя си губи смисъла.

Като например играта Сляпа баба,

в която всички играчи са със завързани очи.


 


Правилата са получени през Акашовите записи и като всяко друго нещо в Играта Живот подлежат на промяна и актуализация.

Книгата представлява практическо указание за ползване на част от правилата в Играта Живот. Умишлено не са дадени всички правила, тъй като това би обезсмислило Играта.

В това Ръководство са описани част от общите нива в Играта Живот:

Нивото да прощаваш – базово, първо ниво

Нивото да обичаш – съпътстващо всички останали нива

Нивото да опознаеш сам себе си – основно ниво

Нивото да опознаеш другите (да общуваш) – надграждащо ниво

Нивото опознай света – най-приятното ниво

Нивото за напреднали – там става малко скучно

Играта на Автопилот

Част от нивата са онагледени чрез популярната детска игра Сляпа баба. Използвани са различни варианти.

Но, естествено, едно е човек да си представя че играе, а съвсем друго е когато играе. Затова са замислени и практически семинари под формата на Игра. Засега са на standby режим, изчакват подходящо време.

Ако са ви интересни бъдещите актуализации на Играта Живот и практическите игри, оставете ми e-mail, на който да изпращам съответната информация.


От тук можете да изтеглите пълната версия на Играта Живот:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing


Благодаря ви предварително.

Ще се радвам на всяка обратна връзка, дадена ми от всеки един човек, прочел и опитал се да приложи тези правила.

Желая ви прекрасни и незабравими преживявания в Играта живот!

е се видим скоро!

Записала правилата: Юлияна Иванова

За обратна връзка: yuliana.ivanova.igra@gmail.com

Fb: Регресия, Психология, Сънища и Символи

Fb: Светът на сънищата

Художник: Снежана Чернева

Версия 2021г.,  м.03

При интерес към картините, които са в пълния текст на книгата, свържете се с мен.

 

Leave a Reply

Close Menu