ИГРАТА ЖИВОТ – част 4 – ЗА СТРАДАНИЕТО

Играта се променя, Играта се играе, Тя се преживява!


Продължение:

ЗА СТРАДАНИЕТО


Играта Живот е уникално и невероятно преживяване. Страданията или изпитанията както още ги наричате, са изключително важни и ценни преживявания за еволюиралата душа. Тук, на Земята душата придобива опитности, които не би могла да придобие на друго място. Играта Живот има тайна съставка, в т.ч. и “забравянето” кои сте и от къде сте. Тази съставка е необходима, за да се получи Играта. Това е необходимо условие, което прави възможно един виртуален и измислен свят да се преживее като напълно реален и истински. Едно от доказателствата за това е, че човешкият ум запазва това свое качество и по време на съзнателна /осъзнавана/ игра. Да, дори и по време на осъзната игра човешкият ум възприема в голяма степен играта за действителност. Затова и по време на игра може да се изследва спецификата на ума. Затова за човек е полезно да продължи да играе – да играе до края на дните си. Играта може да ви съхрани и обогати. Играта внася елемент на забавление. Играта е във вашата природа на духовни същества.

В основата на човешкото поведение всъщност е играта – имате “игра на думи”; имате сценарий – т.е. план за действие, който изпълнявате; имате правила /като за игра / под формата на морал, ценности, предварителни разбирания и очаквания относно случването на нещата. Това, което внася разнообразието е факта, че всеки един човек има собствено и уникално разбиране за нещата, собствени и уникални преживявания. Неразбирането и неосъзнаването на този факт е в основата на задълбочаването на преживяванията по време на Играта Живот. Много често участниците се загубват в  собствените си правила и илюзии.

Да, осъзнаването е възможно във всеки един момент, но обикновено играчите са въвлечени в Играта и не желаят да я спрат. Това поражда и несъзнателния стремеж към вечен живот, вечна младост, вечни преживявания и усещания. Играта Живот е уникална и рядка възможност за интересни преживявания, вкл. и страданието. Всеки един от участниците старателно и грижливо подготвя своите елементи за страдание и си гарантира съвкупност от условия, които да го предшестват. Но в процеса на самоосъзнаването се стига до момент, в който човек започва да се чуди: “Добре де, ето сега ми се случват само хубави неща. Защо отново и отново страдам?” Отговорът е: “Защото ти е необходимо. Защото това е уникално преживяване, към което може и да си пристрастен. Просто го желаеш.” Естествено, това не е общовалиден отговор. При тази Игра няма и не може да има общовалидни отговори. Защото всеки един играч има свой поглед за нещата и свое собствено тълкуване. Това е гарантирано. Това гарантира придобиването на различни и уникални опитности.


Играта Живот е уникална и мечтана от всеки един от вас. Вие с трепет и нетърпение очаквате да се включите в нея. Очаквате я, искате я, желаете я. И много често след включването искате да се откажете или да си заминете. Но това е невъзможно предвид условията на Играта. Тя винаги се играе до края. Винаги. Това е предвидено и гарантирано по един уникален за всеки участник начин. Играта Живот е не само училище, тя е и Университет за магьосници, ако може така да се нарече. Играта Живот е преходно стъпало към един следващ уникален и невероятен живот. Всеки един, преминал през Играта Живот, получава сертификат, който удостоверява истинността за неговото обучение и резултатите, до които е достигнал – независимо от това как е изглеждал във вашите очи. Всеки – не го забравяй.

Често казваме, че няма добри и лоши хора, има само играчи, а вие се чудите как така, след като определено съществуват и насилници; и подмазвачи; и терористи; и инженери, създаващи бомби. Да, така е. Но тези хора също имат своето безценно предназначение. Те също страдат и преживяват собствената си игра. Затова не ги съдете. Не казвам, че трябва да сте като тях, че трябва да ви е безразлично или нещо такова. Не, това не е необходимо. Но не ги съдете, а се опитайте да ги разберете.

Ако отново направим аналогията със Сляпа баба, това означава да се опитате поне да видите маската, а ако можете и да се опитате да я свалите. Дори виждането на маската дава успокоение и умиротворение, защото така или иначе всеки играч е с маска. Всеки един. Поне в началото. Не го забравяйте. Всеки един. Всъщност, няма по-добри и по-лоши маски – те са просто маски.

От тук следва извода, че каквото и да преживеете по време на Играта, е само илюзия и вашето лично усещане за нещата. Дали ще ги видите такива, каквито са, зависи от самите вас.  Виждането на нещата такива, каквито са, невинаги е интересно и вълнуващо и затова много често играчите предпочитат да го отложат във времето.

Но сега времената се променят и протакане не винаги ще е възможно. Затова го имайте предвид. Ако ви се случат чести и връхлитащи ви събития, бурни и неприятни преживявания имайте предвид, че все по някое време ще трябва да махнете превръзката от очите си и да ги отворите. В началото е възможно очите ви да се присвият от светлината /ако прекалено дълго време сте били на тъмно/, да сте дезориентирани, да е необходимо време да привикнете. Тогава застанете на едно място и спокойно изчакайте всичко да премине. Просто изчакайте – знаете, че е въпрос на време и това да се промени.

Мелхиседек


Ако в Играта Живот няма други играчи, тя си губи смисъла.

Като например играта Сляпа баба,

в която всички играчи са със завързани очи.


 Играта Живот е едно невероятно приключение и не е за изпускане! Повярвай ми!

 А сега отивай да го играеш! Успех!


Правилата са получени през Акашовите записи и като всяко друго нещо в Играта Живот подлежат на промяна и актуализация.

Книгата представлява практическо указание за ползване на част от правилата в Играта Живот. Умишлено не са дадени всички правила, тъй като това би обезсмислило Играта.

В това Ръководство са описани част от общите нива в Играта Живот:

Нивото да прощаваш – базово, първо ниво

Нивото да обичаш – съпътстващо всички останали нива

Нивото да опознаеш сам себе си – основно ниво

Нивото да опознаеш другите (да общуваш) – надграждащо ниво

Нивото опознай света – най-приятното ниво

Нивото за напреднали – там става малко скучно

Играта на Автопилот

Част от нивата са онагледени чрез популярната детска игра Сляпа баба. Използвани са различни варианти.

Но, естествено, едно е човек да си представя че играе, а съвсем друго е когато играе. Затова са замислени и практически семинари под формата на Игра. Засега са на standby режим, изчакват подходящо време.

Ако са ви интересни бъдещите актуализации на Играта Живот и практическите игри, оставете ми e-mail, на който да изпращам съответната информация.


От тук можете да изтеглите пълната версия на Играта Живот:

https://drive.google.com/file/d/1zUixe1HPScYyG1cdAB0ZmkiYNVdpIfta/view?usp=sharing


Благодаря ви предварително.

Ще се радвам на всяка обратна връзка, дадена ми от всеки един човек, прочел и опитал се да приложи тези правила.

Желая ви прекрасни и незабравими преживявания в Играта живот!

Ще се видим скоро!

Записала правилата: Юлияна Иванова

За обратна връзка: yuliana.ivanova.igra@gmail.com

Fb: Регресия, Психология, Сънища и Символи

Fb: Светът на сънищата

Художник: Снежана Чернева

При интерес към картините, свържете се с мен.

Версия 2021г., м.03

Leave a Reply

Close Menu